.

.
.

25 Nisan 2010 Pazar

HANIMELİ KOKULARI ARASINDA

Günün büyük bir kısmını evde miskin miskin oturarak harcadıktan sonra ani bir atakla Park'a doğru yürüyüşe çıktık. Antalya baharın sonuna yaklaşıyor, yaz geldi gelecek. Hava hayli sıcak ve basıktı. Şimdiden böyle olursa yaz günlerini düşünmek bile istemiyorum.

Parkta haftanın elemanı "Hanımeli" idi. Dört bir yanda pıtırak gibi açmışlar parkın her köşesini mis gibi kokutmuşlardı. Öyle iştahlı bir çiçeklenme durumu vardı ki yapay göletin kıyısına kadar yayılmışlar, neredeyse suya değip ördeklerle arkadaşlık edecekler. Hanımelini çok severim, bilhassa kokusunu, içime huzur verir, bahçesinde veya balkonunda hanımeli açan evlerde hiç üzüntü, tatsızlık olmazmış gibi gelir. O mutlu günlerin çiçeğidir sanki. Keşke gerçekten öyle olsa, bir kök hanımeli dikip bütün sıkıntıları defetsek gitse...

Bu harika görüntü alçak boyda budanmış begonvillerin oluşturduğu bir deniz adeta. İnsanın üstüne boyluboyunca uzanası geliyor.

Parkta bir tur attıktan sonra çay içmek için Kır Kahvesi'ne girdik. Kalabalıktan dolayı boş bulduğumuz ilk masaya yerleştik. Neredeyse bitişik denecek kadar yakında duran yandaki masada genç bir çift oturuyordu. İster istemez konuştuklarına kulak misafiri olmak durumunda kaldık. Erkek olan karşısındaki genç hanıma müstehcen bir fıkra anlatıyordu, biz oturunca sesini alçaltmasına rağmen son bölümünü tamamlayamadı. Lakin kız merak içinde kaldı ısrar etti, arkadaşı devam etmeyince şu öneriyi getirdi: "O zaman bir kağıda yaz, ben okuyayım sonunu". Zavallının merakını gidermek için masadan kalkmayı düşündük ama o sırada çaylar geldi. Artık ne yaptılar bilemeyeceğim:))

Açık hava güzeldi, ağaçlar, çiçekler ve kuş sesleri de. Lakin yürüyüş yormuş beni, şimdi ayaklarımı uzatıp biraz dinlenmek istiyorum. İzninizle ve yeni haftaya güzel başlamanız dileğiyle...

16 yorum:

  1. Eğer kısmet olur da gelirsem, seninle buluştuğumuz gün bu parkta vakit geçirmek istiyorum. Umarım Hanımeli kokularına yetişirim.
    İstanbul' da da ara sıra rastlıyorum ama o kokunun baskın olduğu yerde yaşamak başka. Çocukluğumdan biliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sabırsızlıkla bekliyorum Asucum, bu parka da götürürüm başka yerlere de. Hanımeli kalmazsa başka kokular buluruz sana, yeter ki gel.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim parkı nasıl da güzel anlatmışsınız. Epeydir gidemiyordum. Kitabımı alıp Yurttaş Kafe'de çay içmeye gitmeli. Begonvillere bayıldım..

    YanıtlaSil
  4. çok şanslısınız..kıskandım sizi..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Bahçemde Begonvil zaten vardı. Hanımeli ve Yasemin'i de ben diktim , ancak iki senedir uğraşıyorum, çapalıyorum,gübreliyorum, üçüne de bir türlü çiçek açtıramadım doğru dürüst. Hayallerim yıkıldı. Bir tane yasemin açınca başına dikilip koklaya koklaya solduruyorum.Hanımeli bol yaprak, sıfır çiçek. Begonvil yaşlanmış üç beş çiçek. Olur mu, üç beş çiçekle yaz geçer mi?
    Senin park resimlerini çok kıskandım bu yüzden.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hanımeli kokusuna bayılırım,burda çok çiçek var ama hiç kokmazlar.O şahane görüntülerine rağmen kokmayınca eksik kalıyor birşeyler işte..Size de güzel bir hafta dileğimle sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir park:) Bir bardak çay da oldu mu, ömrü uzar insanın burada.

    YanıtlaSil
  8. ay fıkranın sonunu ben de merak ettim, hem de bilmediğim halde:)))

    Resimler inanılmaz...

    Öptüm seni Leylak Dalıcım...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Begonvilli Ev,
    Cam Piramit'in etrafındaki begonviller bi açıdan çok güzel görünüyorlar, ateş ağaçları da tomurcuklanmış. Kaçırmayın bence:))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Selma,
    Bekleriz Antalya'ya. Buyrun gelin, zevkle ağırlarız sizi:)

    YanıtlaSil
  11. Nedret Hanımcım,
    Sen de Marmaristesin nasılsa, Antalya'dan pek farkı yoktur. Bahçedeki olmasa bile biraz çıkıp dolaşsan istediğin ağacı, çiçeği bulursun elbet.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Butterfly,
    Gerçekten çiçek dediğin kokmalı. Hele de hanımeli. Benden de çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Çenebaz
    Gerçekten güzel bir park. Hergün gitsem bıkmam, her mevsimi ayrı güzeldir.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Laloş,
    Valla ben de merak ettim ama anlatmadı köftehor:))
    Beğenine teşekkürler canım, senin uçaklar da harikaydı:))

    YanıtlaSil
  15. Rüya gibi bir park Leylakcığım. Begonvillere bayıldım, ruhum dinlendi.

    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Leylakcığım, söyle geçmesin bahar, gelişimizi ayın beşine kadar çektik. ilk fotoğrfata hanımellerinin arkasındaki japon şemsiyeleri sanırım, ben onlara bayılırım. Tabi hanım eline de , begonvilede hatta yeşil ne varsa ot çöp dahil:)) Güzel fotoğraflar yine eelrine sağlık, sevgilerle...

    YanıtlaSil