.

.
.

18 Mayıs 2010 Salı

KUM VE ATEŞ/FLAMENKO

İlahlar beni seviyor. 1.Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başlamak için benim Ankara'dan dönmemi bekledi. Daha broşürlerini görür görmez biletlerimi ayırttım internetten, sabırsızlıkla bekliyordum geçen haftadan bu yana. Dün akşamki ilk gösteri en özel gösteri idi: İspanya Tatiana Garrido Flamenko Topluluğu'nun "Kum ve Ateş" isimli gösterisi.

Bir prima dansçı, 4 kadın dansçı, 2 erkek dansçı, vokal ve müzisyenlerden oluşan topluluk hıncahınç dolu salonu müzik ve dansa doyurdu.

Müzik, danslar, renkler, ışık ve fondaki perdeye yansıyan görüntüler muhteşemdi.

Gösteri sona erdiğinde dinmek bilmeyen alkışların sonunda sanatçılar bis yaptı. Doğaçlama olarak gelişen ve izleyicilerin de el çırparak eşlik ettikleri bu bölüm çok daha samimi ve güzeldi.

Festival tiyatro oyunlarıyla 30 Mayıs'a kadar devam edecek. Ankara ve istanbul Devlet Tiyatrolarına ilaveten Alman, Rus ve Gürcü tiyatro toplulukları da festivale katılıyor. Cuma akşamı "Vahşet Tanrısı" oyunu beni bekliyor. Sanat hayatınızdan eksik olmasın efendim...

8 yorum:

  1. Heyacanla bekliyordun gittin demek. Bir Flamenko gösterisinin beğenilmeyeceğini düşünemiyorum doğrusu.Müzik, tiyatro,duygu, tutku, renk, coşku.
    Resimlerden de belli.
    Vahşet tanrısı ve diğerleri için de iyi seyirler efendim...

    YanıtlaSil
  2. Çook teşekkürler efendim:))
    Fotoğraflar ışık ve sahneye uzaklık nedeniyle net değil ne yazık ki. Daha kompleks bir makine lazım böyle çekimler için, anı olsun diye iyi kötü çektim. Asıl beynime nakşettim, çok güzeldi...

    YanıtlaSil
  3. ooo damarlarından sanat akacak yine Leylak Dalıcım...
    Öptüm çok

    YanıtlaSil
  4. Müthiş görünüyor Nurşen'cim.
    İnşallah bir gün - o gün de benim derslerin bittiği senin Antalya'da olduğun gün olur sanırımm:)- birlikte de gideriz bu tür etkinliklere:))

    YanıtlaSil
  5. He Lalecim, 10 gün kadar böyle. Değerlendirmekte fayda var, ölü yaz sezonu geliyor çünkü:))
    Ben de öptüüüm...

    YanıtlaSil
  6. Özlemcim,
    Gerçekten müthişti.
    Lakin gündüz seninle geçirdiğimiz zaman da harikaydı, tekrarlayalım.
    İnşallah birlikte de gideriz bu tür etkinliklere, neden olmasın ki, hem de şahane olur.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Ne mutlu size..Benim İstanbul'da yaşayan kızkardeşim ve kocası da hiç kaçırmazlar böyle aktiviteleri (kafalar bir olunca tabii !) Hatta kardeşim kış başından beri Beyoğlu'nda bir Flamenko dans kursuna bile gidiyor..İçinize sinsin inşallah..

    YanıtlaSil
  8. Müthişliği fotoğraf karelerine yüklemişsiniz.Yıllar önce İspanya da izlemiştim gerçekten canlı izlemek bir başka güzel..Kültür haftanız keyifli geçsin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil