.

.
.

2 Mayıs 2010 Pazar

MAYIS AYLARIN GÜLÜDÜR

"Mayıs ayların gülüdür
Taze bir çiçek dalıdır
İçerim ateş doludur
Mayıs'ta gönlüm delidir"

Böyle demiş Sabahattin Ali. Bahar geldi geliyor derken son ayına girdik bile, ayların gülü Mayıs'a. Benim tercihim Nisan'dan yana olsa da Mayıs da fena değildir, severiz kendisini. İlkokuldayken coşkuyla söylediğimiz bir şarkı vardı, ayları tanıtan. "Mayıs'ta kiraz yeriz, kuzuları severiz" diye şakırdık mutlu mutlu. Ayrıca bizim çocukluğumuzda tatili bol bir aydı Mayıs. 1 Mayıs "Bahar ve Çiçek Bayramı" olarak kutlanır, bir günlük tatil yapılır ve o tatilde mutlaka kırlara pikniğe gidilirdi. "İşçi Bayramı"na dönüşmesi daha sonradır. Sonra malum 19 Mayıs gelir "Gençlik ve Spor Bayramı" coşkusu başlardı. Haftasına da 27 Mayıs "Hürriyet ve Anayasa Bayramı" kutlanırdı. Ardından çok sürmez yaz tatiline girerdik. Öğretmenliğimde de Mayıs ayının kaderi değişmedi. Sadece 19 Mayıs Bayramı kutlansa da ayın başından itibaren bayram provaları nedeniyle öğrencileri koydunsa bul. Kazara bayrama katılmayan 3-5 öğrenciyle sınıflarda karşılıklı bakışırdık, yeni konu işlemek yasaktı. Bir türlü akıl erdiremediğim bu uygulamayla Mayıs ayında ders yapılan toplam gün sayısı bir haftayı geçmezdi, bayramın akabinde de üniversite sınavına hazırlık bahanesiyle raporlu öğrenciler nedeniyle neredeyse boş sınıflara girer çıkardık. Hasılı eğitim-öğretim açısından heba olmuş bir ay olurdu Mayıs ayı. Son yıllardaki durum nedir bir fikrim yok, halen çalışan bir bilene sormak lazım.

Sonunda "Serseri Mayınlar"ı izleyebildim. Günlerce Antalya'da vizyona girmesini bekledikten sonra bugün gidip görmek kısmet oldu. Ferzan Özpeteğin her filmini beğenerek seyretmişimdir. Bu kalabalık kadrolu, eğlenceli filmi de sevdim. Gözlerim Ferzan Özpeteğin olmazsa olmazı Serra Yılmaz'ı arasa da ilginçlikte ondan geri kalmayan diğer oyuncular eksikliğini hissettirmedi. Müzikler herzamanki gibi güzel, finaldeki Sezen Aksu şarkısı ise daha güzeldi.

Ayların gülü Mayıs'a hoşgeldin diyor, kendinden beklenen güzellikleri getirmesini diliyorum...

7 yorum:

  1. İnşallah Mayıs Nisan' dan güzel geçer. Bol bol kiraz yer gördüğün bütün kuzuları seversin.
    Biz burada Nisan' da üşümeye devam ettik. Mayıs' ta ısınacağımızı umuyoruz. Eğer öyle olursa Mayıs' ı daha çok seveceğiz.
    Okan yine formunda bu arada.
    İyi geceler...

    YanıtlaSil
  2. Mayıs, evet ben de nisanı daha çok severim ama mayıs da yakıştı Antalya'ya.
    Serseri Mayınlar gelmiş demek; herşeyden bi haberim bu aralar Nurşen'cim hiç sorma.

    YanıtlaSil
  3. Asucum dileklerine katılmamak mümkün değil. Kirazı pek sevmem, şehir yerinde kuzuyu da zor bulurum ama İstanbul'dan bir arkadaş gelecek belkim o sebep olur Mayıs'ın güzel geçmesine:))
    Valla biz Nisan'ı sıcak geçirdik, Mayıs daha beter olacak gibi.
    Okan'ı izlemedim ama sayfanı okudum. Sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  4. Özlemcim,
    Mayıs yakışıyor antalya'ya da fena sıcak yapacak gibi:)
    Serseri Mayınlar'ı beklerken gözümün kökü sarardı, neyse izledim rahatladım.
    Bu arada uygun bir gününde buluşalım, yoksa yine gidecem görüşemeyeceğiz.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  5. İlkbahar en sevdiğim mevsimdir. Ama bana hep rejime girmem gerektiğini hatırlatıyor.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Güngör,
    Al benden de o kadar. Benim de en sevdiğim mevsim ama hep bahar çarpığı olurum ve aynı hatırlatmayı hep bana da yapar:))
    Benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ay ben de Serrayı aradım durdum fragmanında ama:)) artık bunuda ya ikinci vizyon izleyeceğim ya da DVD den...
    Mayıs ayını nası sevmem gözümün bebeee kızım bu ay da doğdu...

    YanıtlaSil