.

.
.

2 Ocak 2011 Pazar

ORDAN, BURDAN, ŞURDAN...

Ne kaldı 2011'den geriye, neredeyse 363 gün. Ben yılbaşı hazırlıklarına başlayayım en iyisi:)

Snoopy'ler çaldı kapımı yeni yıl sebebiyle, mutlu oldum çok, buyur ettim diğerlerinin yanına. Düşünen, gönderen, getiren herkese kocaman öpücükler.

Kartlarım postada ağır ağır süzülmekteler galiba, daha pek azı elime ulaştı. Aynı sorun benim gönderdiklerimde de yaşandı mı bilmiyorum ama eğer benden kart alamayan varsa bilsin ki PTT'nin azizliğidir. Hepiciğinize yazdım ve erkenden yolladım çünkü. Posta kutuma düşen her kartla da çok mutlu oldum, bir kez daha katılımlarınız için teşekkürler.

Yeni yıla yenilenmiş bir bilgisayarla girdim. Ana kartım, işlemcim ve işletim sistemimi değiştirip "Oh be!" dedim. Son günlerde sürekli çekişme halindeydik Behlül Bey'le. (Bu bilgisayarımın ismi ve kesinlikle Aşk-ı Memnu dizisinden önce konulmuştur, zaten diziyi de izlemedim, ben hala romanda ve Müjde Ar'lı ve aslına uygun ilk dizideyim. Ha bu arada fotoğraf makinemin ismi de Bihter, aynı gerekçe onda da mevcut.)

Dün akşam bilgisayar yenilenmeye tabii tutulurken mecburen TV karşısına konuşlandım ve asıl ismi "Christmas With the Kranks" olan ama anlamsız bir şekilde "Çılgın Yılbaşı" diye Türkçeleştirilmiş sabun köpüğü bir film izledim. Başroldeki Jamie Lee Curtis'in ne kadar yaşlandığını ve ne kadar Hülya Koçyiğit'i andırdığını görüp şaşırdım. İlk izlediğim filmi olan "Wanda Adlı Bir Balık" ve seyrettiğim Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu geliverdi aklıma. Antalya'yı özlemeye mi başladım ne?

Yılbaşı gecesi içtiğim bir kadeh beyaz şarap, yediğim bir tabak kestaneli pilav ve bir avuç kadar kuruyemişi telafi çabalarındayım. Birazdan gidip öğle yemeği olarak yağsız salata ve suya kırılmış bir yumurta yiyeceğim. Sonra da kızkardeşi ve minik yiğeni ziyarete gideceğim.

"Macar"ı bırakıp "Sahilde Kafka"yı okumaya başladım ve geç kaldığım için hayıflandım (Hayıflanmak lafı anneannemindir, sık kullanırdı. Ben anlamını yerinmek olarak alıyorum ama anneannem kıskanç ve fesat kişiler için de "hayıflı" nitelemesini yapardı, hangi anlam doğru acaba?). Çok beğendim kitabı ve dün bilgisayarın başına çökemeyince bir batında 150 sayfayı iyi ediverdim. Sağolasın Lalem.

Eh, bugünlük bu kadar olsun. Benim hazırlanmam lazım, Pazar gününüz güzel geçsin...

26 yorum:

  1. Leylak'cım evet yaaa şimdiden başlamak en iyisi son ana kaldımı telaş oluyor :)Pc ve fotoğraf mak.ismi enteresanmış ;)iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel Snoopy'lermiş onlar öyle:) hazırlığa başalayalım hadi yeni planımız 365ten geriye saymak :)bilgisayarında hayırlı olsun bu arada

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sevgili Leylak Dalı,Yeni Blog başlığınızı çok beğendim.Ben de yeniyılda bloglarımın rengini değiştirdim,her yıl olduğu gibi.Yeni yıl kartlarımın blog arkadaşlarımın hangisine ulaşıp ulaşmadığını ben de bilmiyorum.(ablama Ayvalık'a gönderdiğim kart daha yeni ulaşmış eline)Benim elime ulaşanlardan başka kart gelecek mi onu da bilmiyorum.Her gün posta kutusuna heyecanla bakmaya devam ediyorum.Yeni bilgisayarınız da hayırlı olsun.Benim kartım size ulaşmış mıydı?Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. benim gönderdiğim kart da yolda kaldı sanırım :(

    YanıtlaSil
  5. Aslım bidenem,
    Öyle umuyorum ki hepiciği toptan gelecek yarın:))
    Bizim mahallenin postanesi 10 üzerinden -10 aldı bu yılbaşı.
    Ne edek sağlık olsun, senin varlığın yeter, hem trene binip çuf çuf gelcen ya Ankara'ya. Bekliyorum bak:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Selma,
    Aslı'ya da yazdığım gibi PTT zayıf aldı hizmet yönünden. Sizin kart da ulaşmadı henüz ama öyle umuyorum ki yılbaşı telaşesi bittikten sonra hepsi ulaşacak. Ulaşmazsa da ne yapalım gönüller bir olsun diyeceğiz.
    Çok sevgiler, güzel bir yıl dleğiyle...

    YanıtlaSil
  7. Zuzu,
    Snoopylerim çok güzel değil mi:))
    Valla bilgisayar dona dona bir hal oluyor beni de sinir ediyordu, sağolsun oğlum bugün çözdü sorunu.
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  8. Asiscim,
    Değil mi, ancak yetiştiririz hazırlıkları:)))
    Benim özel eşyaların hep adı vardır, pek normal bir şahıs değilim galiba:))
    Çok sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  9. Hımmm anlaşıldı; alınacak ve okunacak "Sahilde Kafka" :))

    YanıtlaSil
  10. Leylakçım, 9 yıllık 'uzman diyetzede' olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki yılbaşı günü bir geceliğine yaptığın mama kaçamağını bünyen asla umursamaz, tolere eder. Ertesi gün kaldığın yerden devam ettiğin sürece hiç problem değil. Mutlu yıllar canım, sağlıkla..

    YanıtlaSil
  11. Sahilde Kafka mı, biri beni mi çağırdı:))) bir çırpıda okuduğum kitaptır kendisi vefakat üzerinde günlerce düşünüp konuşulacak ta bir kitap bu. Hatta anlayan aşkolsun erim:))

    YanıtlaSil
  12. leylağım senin pc dona dona kar getiriyor olmasın ankaraya :)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Leylak Dalı
    Snoopy'ler çok tatlı bu karakteri ben de severim .
    Sahilde Kafka kitabını bitirdiğinizde yorumlarınızı beklerim ,çünkü ben de okumayı düşünüyorum fakat okuyuculardan net bir yorum alamadım beğenmeyenler , anlam çıkaramayanlar var.
    mutlu okumalar...

    YanıtlaSil
  14. Çok güzeller. Çocuk da olunca evde bu tür kahramanlara akraba kadar yakın hissediyorum. oyuncakları ciddi ciddi canlı varlıklarmış gibi hissedip yaşadığımız anlar oluyor.hadi o çocuk normal de ben de kaptırıyorum kendimi:)
    Güzel geçsin pazar diyeceğim geçti ve bitti. Güzeldir ama değil mi?
    Öpüyoruz sizi ida ile birlikte.

    YanıtlaSil
  15. sabah sabah ilk cümlenle beni kocaman gülümsettin sen:)))

    YanıtlaSil
  16. ben de christmas angels izledim bu sabah ve hiç beğenmedim çok uyuşuk temposuz , romantik bile sayılamayacak bir film...
    Macarı sevmedin demek , hiç başlamayayım o zaman... Sahilde Kafkayı sev istiyom heheh
    Öptüm çok çok leylak DALICIM

    YanıtlaSil
  17. Lalem,
    Macar'ı sevmedim değil, sadece Murakami'nin dayanılmaz cazibesi beni bir an önce ona başlamaya yöneltti, dönecem kendisine sonra. o yüzden kitaba iftira etme:)) Sahilde Kafkayı sevdim bile hatta imkansızın Şarkısı'nı da almayı planlamaktayım bugün.
    Hadi ben de çok çok öptüm...

    YanıtlaSil
  18. Füsfüs,
    E ama geç kalmamak lazım di mi hazırlıkta:)))

    YanıtlaSil
  19. Nehir İdacım,
    Snoopy bizim evin delisi:)) Evcek pek severiz kendisini, kocaman oğlum da dahil. Kimi zaman sanki yaşıyormuş gibi olayların içine dahil ettiğimiz olur, anlayacağın pek normal kişiler değiliz:))
    Pazar bir-iki aksilik dışında fena değildi, haftanın da öyle geçmesini diliyorum hepimiz için.
    Ben de öpüyorum Nehir İda'yı ve seni...

    YanıtlaSil
  20. Baykuş Gözüyle,
    "Sahilde Kafka"ya blog arkadaşım ve bacıkuşum Lale'nın önerisiyle başladım, zaten kitap da onun armağanı. İlk izlenim çok olumlu, muhtemelen alışkanlık yapacak. Kitap bitince paylaşırım düşüncelerimi.
    Çok sevgiyle, haftanız güzel başlasın ve sürsün...

    YanıtlaSil
  21. Zuzucum,
    Kar gelse ne iyi olur, şu milleti yatağa düşüren mikroplar kırılır hiç olmazsa...

    YanıtlaSil
  22. Sinemcim,
    Evet, sonunda başlayabildim okumaya ne zamandır niyetliydim. Bitireyim konuşalım, yazışalım hakkında. Beğeneceğim, durum öyle gösteriyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Serapcım,
    Sağolasın. Aynen dediğin gibi, zaten abartılı bir kaçamak değildi, telafi etmişimdir bile. Ben "Mevsimlerden Roma" blogundan Dr.Mehtap Hanımın programını uyguluyorum ve bugüne kadar yaptığım en iyi diyet olduğunu düşünüyorum. Zira hem kilo vermem çok iyi hem de bünyemi hiç zorlamadı. Devam diyorum bakalım.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Özlem,
    Beğenirsin muhtemelen. Annen iyidir artık değil mi, öyle anlıyorum yazdıklarından. Geçmiş olsun, allah bir daha göstermesin. Sevgiler...

    YanıtlaSil