.

.
.

8 Mart 2011 Salı

MART KAPIDAN BAKTIRDI

"Mart kapıdan baktırır" demiş çok bilmiş atalarımız, netekim gerçekten biliyorlarmış. Cemreler birer birer düştü, takvim olarak ilkbahar aylarının ilki başladı dedik, haftasonundaki güneşli güzel havaya aldandık, e buyrun bakalım bugün kış tüm haşmetiyle geri geldi. Şu yukarıdaki menekşecik de bizler gibi aldanıvermiş de karın altında başını dik tutmaya çalışıyor.

Bu fotoğrafı saat 11.00'de çektim. Lapa lapa indirmekteydi kar. Aslında dün geceden başlamıştı nazlı nazlı süzülmeye. Sabah kalktığımızda heryer bembeyazdı ama kar yağışı kesilmişti. öğleye doğru pamuk topakları halinde düşmeye başladı gökten. İki saat kadar da devam etti. Makinem Makbule ilk kez karla tanıştı bugün, onunla birlikte yağışı en iyi görüntüleyebileceğimiz yeri ararken bitişik apartmanın kömürlüğünde karar kıldık. En güzel manzara oradaydı:))
Burası Kurtuluş Parkı ve saat 16.00, kar kesilmiş, hatta işlek caddelerde erimeye yüz tutmuşken Makbule ile birlikte Parkta yürüyüş yapıp fotoğraf çektik. Hava buzz gibiydi, arada esen rüzgar dallarda biriken kar zerreciklerini savuruyordu üstümüze. Havuca dönmüş bir burunla döndük eve.

Saat 17.30. Daha kapıdan girerken başladı kar yağışı, öyle böyle değil, resmen tipi. Yarım saate kalmadan yerler karla kaplandı. Tam işyerlerinin dağılma saati olduğu için çok geçmeden trafik kilitlendi, araçlar kaydı, yollarda kaldı. Tam bir karmaşa yaşandı.

Ve saat 22.00. Araç geçişi azaldı. İnsanlar güç bela evlerine ulaştılar, el ayak çekildi. Tek-tük insan, tek tük araba geçiyor caddeden. Kar akşamki hızını kestiyse de yağmaya devam ediyor. Muhtemelen sabaha daha da beyaz bir Ankara'ya uyanacağız. İnsan en çok bu havalarda "Home sweet home" durumuna geçiyor. Halam böyle soğuk ve karlı günlerde sobanın başına geçer: "Canım er, canım ateş, s......m kardaş kapısına" derdi. Biraz poşetlik oldu ama idare edin, bu vesileyle cin gibi bir kadınken geçirdiği beyin ameliyatı sonrası pekçok şeyi unutan halama da buradan selam olsun...

12 yorum:

  1. yan komşunun kömürlüğü ne güzel bir fotoğraf olmuş. İstanbul'da da böyle karlar altında bir görünüm bekliyoruz ....

    YanıtlaSil
  2. Fotoğrafların hepsi çok güzel..Özellikle menekşe..Bu soğukta,karda-kışta aç ve açıkta kalanları düşünmekten karın keyfine varamıyorum.Neyse ki,artık yetkililer ihtiyacı olan vatandaşları şimdilerde biraz daha düşünüyor,koruma altına alıyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Menekşeye ben de bayıldım. Usta Leylak, marifetli Makbuleyle birleşince harikalar yaratılmış. Sabır Leylak' cım. Ne güzel mikroplar kırılıyoor. Sen şimdi bir de kardan adam yaparsın. Oohh...

    YanıtlaSil
  4. Valla Leylakçım; İzmir'de bile baktırdığına göre sizin oraların bu halde olması normal. Bugün gelen misafirim Karşıyaka'ya dönünce aradı ki oraya bile yağmış kar biraz, benim buralar ova, yarın sabah beyaz bulursam şaşmayacağım:)) Sevgiler arkadaşım, beyazınız hayırlı olsun:))

    YanıtlaSil
  5. Kis giderayak bir güzellik yapmis sizlere. Sende bir güzel hakkini vermissin.
    Ben son kareye bayildim. Sanki bir kitap kapagi...

    YanıtlaSil
  6. Makbule iyi is cikarmis, aferini haketti :)

    YanıtlaSil
  7. insanın içini sevinç kaplıyor kar kaplı yolları görünce. bursada dün geceden bu yana halen kar yağışı devam ediyor. bende birazdan dolaşmaya kütür kütür karda yüremeye çıkacağım . makbule ile dostluğunuz daim olsun

    YanıtlaSil
  8. 2 saat yürüyerek eve gittik dün akşam:( Şuan bile bacaklarım ağrıyor sabah yine aynı çile. Görüntü güzel güzel ama eziyeti beter vallahi.

    YanıtlaSil
  9. hah hah hah
    çok iyiydi
    fotolar süper
    kar lapa lapa yağıyor
    eve zor gittik dün akşam
    bugün nasıl döneceğiz bakalım
    güzel bir gün diliyorum

    YanıtlaSil
  10. Sonunda kar fotoları gördük. İstanbuldada yağıyor ama tutmuyor.

    YanıtlaSil
  11. buralarda yok o karlardan hiç ne güzel sogukta olsa o beyazlıgı yasamak ıyı gelir :) sevgiler....makbule de cok basarılı bu arada :))

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Leylak dalı, blogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum. 2010 da okuduğunuz kitap sayısını -yanlış saymadıysam- 57 olarak saydım. Gayet güzel bir rakam sizi kutluyorum. bir kaç kitap dışında benzeşmiyoruz. Ancak samimiyetle kutlarım. Saygılar sunuyorum.

    YanıtlaSil