.

.
.

18 Eylül 2011 Pazar

HAFTANIN OKUYANI 12


Arası biraz uzadı farkındayım ama okuyanların da tatile ihtiyacı vardır değil mi?
Bu haftanın okuyanı 1823-1906 yılları arasında yaşamış Belçikalı ressam Alfred Stevens'e ait. Su gibi duru güzelliği olan, süslü mü süslü ve de yanındaki yün yumaklarından anlaşıldığına göre becerikli bir kız. Ama bu kadar rahatsız kılıkla, bu kadar rahatsız bir pozisyonda ne okunur merak etmekteyim. Bence ördüğü örneği şaşırmış ipucu almak için örgü modelleri kitabına bakıyor. Sizce ne olabilir, hadi bakalım iş başına...

11 yorum:

  1. Amanda aman pek bi romantik, pek bi fırfırlı..Küçücük elleri ilen açıvemiş kitapçığını :):)

    YanıtlaSil
  2. 15/16 yaşlarında yüreğinde aşkın ilk ateşi tutuşmuş bu genç kız,sevda sözleri ile dolu bir şiir kitabı okuyor.Yandaki el işleri ipleri ise şu an hiç umurunda değilmiş gibi geldi,bana.Sevgiler,Leylak Dalı'm...

    YanıtlaSil
  3. Ev kızı olup örgü, nakış yapmak istemiyor bu kız. Gerçekleştiremeyeceği hayallerini kitaplarda arıyor. İlk fırsatta evden uçacak:))

    YanıtlaSil
  4. Bence burası bir tiyatro sahnesi ve kız da üzerindeki kostümü ile az önce prova sırasında şaşırdığı repliklerini (aradan istifade) tekrarlayıp, ezber yapıyor. Yoksa bu kadar rahatsız bir kıyafetle insan okuduğunu anlayamaz. Sanki bir zorunluluk var gibi.

    YanıtlaSil
  5. aile büyüklerinin isteği üzerine bu kızın hali vakti yerinde, güngörmüş bir ailenin oğlu ile evlendirilmesi gerekiyor... bu nedenle hayatının her diliminde hanım hanımcık olmak zorunda ve kadınsal elişlerini iyi bilmek zorunda... odası ve giysileri bu eksende dizayn edilip hazırlanmış... ama kızımız bu halden pek de memnun değil... bulabildiği en yakın sığınağa, kitaplarına sığınmış... muhtemelen bir roman okuyor... ve kendini özdeşleştirmekte... ancak okudukça karamsarlığı artıyor... içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmesi adına hiç umudu yok... o romandaki karakterin yerinde olmak için neler vermezdi!

    YanıtlaSil
  6. Yüzüne bakıyorum küçük hanımın ne şiir okuyor ne bir roman...Çok ilgisini çeken bir kitap değil anlaşılan.Hatta biraz laf olsun diye göz gezdiriyor aklı kimbilir nerede dalmış gitmiş...El işleri ile uğraşır iken sıkılıp atmış yünlerini...
    Ben kızımızı rahat bir ev kıyafeti ile düşündüm basma pijeması bol yastıklı bir koltukta uzanmış bir elinde cımbız bir elinde ayna... desemde....
    resim çok güzel ve etkileyici..ne çok şeyler anlatılabilir...uykum açılduı teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Niyeyse bende bu hanım kız uyudum uyuyacağım hissi uyandırdı. Pek bi sıkıntılı, kaşlar hafif kalkmış, pek bi ilgisiz bakıyor kitaba. Sanki yandaki el işinden biri zorla ayırıp "ne o öyle habire işliyorsun? az biraz oku da adam ol" demiş gibi :)

    YanıtlaSil
  8. Sanki birisni bekliyor aradaki zamanı değerlendireyim demiş:))

    YanıtlaSil
  9. Bence , yeni gelin olucak. bir yandan çeyiz işliyor kendine. Gelinlik dikimi için eve terzi geliyor ve arada yorulup kitap okuyor. Terzi de evin diğer fertlerinin provasını alırken.

    YanıtlaSil
  10. bence tiyatro sahnesinde
    rol yapıyor

    YanıtlaSil
  11. Bu küçük hanım biraz umarsız biraz uçarı bir tavırda dadısının koltuğuna oturup şöyle bir karıştırdığı kitapta onun dikkatini çekecek satırlara dalıp gitmiş..

    YanıtlaSil