.

.
.

11 Eylül 2011 Pazar

İSTANBUL, İSTANBUL 1

Hoşbuldum arkadaşlar...
Bir haftalık muhteşem İstanbul seyahatimi bugün itibarıyle tamamlamış bulunuyorum. Müthiş keyif aldığım, sayısız anı biriktirdiğim, gözümün güzelliğe, gönlümün dostluğa ve sıcaklığa doyduğu bir gezi oldu. Başta Lale olmak üzere katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.
Pazartesi sabahı erken saatte bindiğim otobüs 15 dakika gecikmeyle kalkıp alakasız bir yerde ekstra bir mola daha verince (şoförün çişinin geldiğini düşünüyorum:) hayli uzun sürdü yolculuk. Rutin yarım saatlik dinlenmemizi her zamanki gibi "İsmail'in Yeri"nde eda edip yolda midemin kaldırabileceği yegane şey olan kaşarlı tostla (ki kendisi diyetim esnasında yediklerimden daha kuru ve daha az peynir içermekteydi) ayranı da yuvarlayıp diyet yiyeceklerimle hasret gidererek koltuğuma yerleştim. Yolculuğun kalan bölümünde Aslı Tohumcu'nun "Taş Öyküsü" adlı kitabını okuyup bitirdim ki o da bir otobüs yolculuğunu ele alıyordu, tek farkla bir belediye otobüsüydü konu edilen. Artan süreyi film izleyerek değerlendirmek istesem de hem seçtiğim filmi beğenmedim hem de bulantım sinyal verince kapatıp gözlerimi pencerenin dışına çevirdim. Normalde 5 saat süren yolu 6,5 saatte almayı başaran sürücümüze veda etmeden attım kendimi otobüsten Ataşehir'e varınca. Yine de bir servis aracı, bir de taksi kullanarak beni sokağın başında bekleyen Lale'nin evine ikindiye varmadan ulaşmayı başardım. Kısa bir dinlenmeden sonra "Buraya oturmaya mı geldiniz Leylak Hanım" diyerek vurduk kendimizi sokaklara, istikamet Lale'nin beni yazılarında sürekli imrendirdiği Fethi Paşa Korusu idi. Yıllanmış ağaçların gölgesinde, kuş seslerini dinleyip çiçek kokularını içimize çekerek dolaştık efendim korunun yollarında.



Bordo Köşk'te mola verip yokuş tırmanıp inmekten yorulan dizlerimize koltuk, midemize de çay sunduk. Bardaklarımız karton olsa da manzaramız onları kristal gibi görmemizi sağladı.


Tekrar yürüyebilecek hale geldiğimizde inişe geçtik, istikamet Paşalimanı Cafe oldu. "Uyuma çok dikkat ederiz, cafenin menüsünün üzerinde lale motifi olduğu için burayı tercih ettik", dersem de inanmayın;)


Asıl sebep  deniz, vapurlar, martılar, karşı yakanın muhteşem manzarası ve güzelliğimi dosta düşmana ilan için gözüme gözüme vuran güneşti, biliyorsunuz ki akşam güneşi güzele gelirmiş övünmek gibi olmasın:))


Ha, bir de Lale'nin ben gelmeden önce ayarladığı ve tam ben çayımdan bir yudum almak üzereyken düdüğünü öttürerek geçen ve kaptanın megafonla "Hoşgeldin Leylak" diye seslenip güvertede tüm personelinin selama durduğu bu şilep vardı:)

Bu sadece yarım gündü dostlar, devamı gelecek...


28 yorum:

  1. Hahahah sen böyle anlatmaya devamm et, 32 bölüm falan sürer...
    Çok güzeldi Leylak'ım çok keyifliydi... Seninle yeniden yazıldı İstanbul tarihi...
    Yine gel hep gel... Senin artık İstanbul'da bir evin benim Ankarada ve Antalya da olmak üzere iki evim var:)Neyse arada Orduya fındık toplamaya da gideriz...Ben bunu dilemiştim oldu ya şimdiki dileğim seninle PRAG
    Çook öptüm

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Leylak dalı, Lale hanım'ın dediği gibi 32 bölüm sürebilir. ne güzel bir tatil geçirdiniz. Lale hn'dan izledim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin (sanırım ankaradasın) İstanbulu görmeyeli epey oldu özlediğimi fark ettim. Sen her yerde güzel vakit geçirir ve geçirtirsin:)

    YanıtlaSil
  4. Evine hoş gittin Leylak' cım.
    Vakit buldukça Lale' den takip ettim hoş gezilerinizi. Yine vakit buldukça senden de okurum. Daha nice güzel birliktelikler sizlere:)) Burada kalmayacağı kesin..

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldin evine, yediğin içtiğin gördüğün gezdiğin hepsi bizim olsun :) İstanbul'u geziverelim sayende..

    YanıtlaSil
  6. Devamı gelsin,gelsin çok keyifli...Kimbilir daha neler duyacağız.Sabırsızlıkla bekliyorum;)

    Taş uykusu adlı kitabı ,büyük umutlarla alıp okumaya başladım ama beğenmedim çok gereksiz kelimeler vardı bence ,analtım şekli , ifadeleri hoşuma gitmedi... içimi daralttı.Siz nasıl buldunuz ,merak ettim?

    Çoook sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ecehan, Laleninbahçesi'nin yorumunu çok beğendi ;-)

    YanıtlaSil
  8. hihihiii geri kalan 31 bölümü merakla bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  9. Takip ettiğimiz kadarı ile ne kadar keyif aldığınız her halinizden belli oluyordu. Bölümleri bir de senden izleyelim :)

    YanıtlaSil
  10. Takibi zevkliydi, buradan okuması da çok zevkli olacak.. Şahanesiniz siz!! İçinize sinsin :) öperim çokkkk...

    YanıtlaSil
  11. Ay yetiştim yazına, çok sevindim, sabırsızlıkla bekliyorum devamını

    YanıtlaSil
  12. Ruhum şenlendi yine...Dört gözle bekledim anılarını ve fotoğraflarını...Hoş geldin bloğuna muhteşem komşum

    YanıtlaSil
  13. bölümleri merakla bekliyorum
    hoşgeldin ankaraya
    bence bu maceralı geziden sonra istekl alacaksın diğğer bloggerlerden
    bizim şehrimize de gel bir gezi yapalım diye leylakcığım
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  14. Bi yürütemedik şu Paşalimanı mönüsünden.Bak siz de orda bırakmışsınız:))
    Ece

    YanıtlaSil
  15. Eceee,
    Vermiyor pis adamlar mönüyü yahu, yürütsek mi ne yapsak:))

    YanıtlaSil
  16. Maviannem,
    Hoşbuldum, yakında blog toplantısı organizasyon komitesi kurup başkanlığına geçicem:)))
    Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  17. Çılgın Komşum,
    Sen istersin de ben yazmaz mıyım, buyur oku. 32 kısım tekmili birden:)
    Özledim seni yahu:))

    YanıtlaSil
  18. Sevdacım,
    Buluşunca ben sana yüzyüze de anlatırım:))

    YanıtlaSil
  19. Mügecim, bacıcım,
    Sen de şahanesin, dilerim birgün seninle de böyle bir buluşma gerçekleştiririz. Öptüm çok...

    YanıtlaSil
  20. Bığdayım,
    Çok keyifliydi çok, keşke sen de olsaydın...

    YanıtlaSil
  21. Elif,
    Geliyor geliyor, az kaldı:))

    YanıtlaSil
  22. Natali,
    Taş Uykusu konusunda görüşlerini paylaşıyorum. Çok sıradan geldi, sevmedim. Eh işte boş vakit varsa geçirmek için okunabilir diyelim.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  23. Mavi Balon,
    Gezelim gezelim, sırayla geliyor:))

    YanıtlaSil
  24. Asucum,
    Hoşbuldum, okuduğun ve gördğün gibi jet motoru takılmış gibi soluksuz gezdik. Seni aramaya inan fırsat bulamadım, inşallah başka bir sefere diyorum, görüşebilmeyi çok isterdim. Belki sen bir Antalya yaparsın yine.
    Sevgiyle, Rayoş'a çok selam...

    YanıtlaSil
  25. Nehir İda,
    Hoşbuldum, ekim başına kadar Ankaradayım sonra antalya kesin dönüş, Gitmeden görüşebilsek iyi olurdu. Uygun bir zaman kollayalım bakalım. Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  26. Zeynepcim,
    Tatilin en güzel yanlarından biri sizi tanımaktı. Fotoğraflarınız çok güzel çıkmış kısa zamanda yollamaya çalışacağım, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  27. Lalem,
    Bir an önce Ordu planları yapmaya başlayalım ne dersin:)))

    YanıtlaSil