.

.
.

2 Ekim 2011 Pazar

HAFTASONU

Aman nasıl yorgunum nasıl yorgun, ayaklarımın altından ateş fışkırıyor. Saatler geceyarısını geçmiş, Pazar gününün ilk dakikaları ve gidip yatacağıma birşeyler yazmaya çabalıyorum, benimki de akıl işte.

Ankara'da geçecek son hafta sonu, önümüzdeki Cumartesi bu saatlerde Antalya'da olmayı ummaktayım. Kızkardeşle birlikte geçirelim dedik Cumartesiyi ve uzun süredir plandığımız birşeyi gerçekleştirip öğlen yemeğimizi "Minna's"ta yedik. "Minna's" Lübnan, İtalyan ve Akdeniz yemekleri yapan bir restoran. Kendimize birer karışık Lübnan tabağı ısmarladık ve yaklaşık yarım saat kadar bekledik, sonra önümüze aşağıdaki kocaman servis geldi.


Soldan sayarsak: Humus, Kıbbe, Felafel, Tabule ve önde bildiğimiz patlıcan salatası ama patlıcanlar Lübnan doğumlu olabilir:)) Humusu bilmeyen yoktur doğal olarak, "Kıbbe" bir çeşit içli köfte (Gamzee kulakların çınlasın). Normal şartlar altında da içli köfteyi çok aramayan biriyim, bu bana biraz ağır geldi. "Felafel"i severim, "Tabule"den sonra tabaktaki en güzel şey oydu. Maydanozlu, naneli, soğanlı, bulgurlu bir çeşit salata olan "Tabule" ise tabağın en lezzetli yiyeceğiydi, miktarı biraz daha fazla olmalıydı zannımca:) Lübnan doğumlu patlıcan salatasının ise sıradanlık dışında bir özelliği yoktu. Sonuçta her zaman yapmayacağımız (ki felafeli hayatımda bir kez deneyip bir daha uğraşmamaya karar vereli epeyce yıl geçmiştir) birşeyleri yemiş, hem de bol bol sohbet etmiş olduk. Sefamız olsun.


Üstüne köpüklü, sade kahvemizi de höpürdettikten sonra kalktık. Tunalı'ya doğru bir yürüyüş, D&R'da bir tur, Gloria Jeans Coffee'de bir kahve molası daha derken kızkardeşle vedalaştık. Günün geri kalan kısmı ihtiyaç olan bir halı bulabilmek için nafile çabalarla geçti. Sonuç olumsuz ve karar verdik ki Türkiye'de üretilen halıların %80 i değil satın almak, bakılmayacak kadar zevksiz. Yahu siyah suni deri üstüne bordo sakallı yünden üretilmiş ve aralarına lame iplikler atılmış bir halıyı kim alır da serer evine?

Kısacası halı peşinde çok yorulmuşum, ayaklarım ağrıyor. İyisi mi ben "Emine-Fay Kırığı 2"yi alayım elime yatağıma doğru yollanayım. Pazar gününüz keyif içinde geçsin efendim. Haa 10 Ekim'de TRT 1'de Mor Menekşeler'i izlemeyi unutmayın...

5 yorum:

  1. Tabağın görüntüsü iştah açıcı.
    İyi pazarlar Leylak' cım...

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bır tabak. ısmını bıle yenı duydugum yemekler var. tatmak ısterdım.
    afıyet olsun sıze, keyifli bir haftasonu ve bır fıncan kahve , tum yorgunluga bedeldır dımı ama..

    YanıtlaSil
  3. ya yaaa o nasıl bir tabak :) çok hoş ve lezzetli görünüyor. hayırlı pazarlar.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Demek Ankarada son günler...olsun ben zaten Antalya haberlerinizi merak ediyorum...
    Lübnan yemeklerine çok sempati duyuyorum,ağız tadıma uyuyor,yediğiniz herşeyin tadını billiyorum ve severim:)
    Çok iyi yapmışsınız bu alternatif lezzetleri tadarak...
    Güzel günler sizinle olsun;)

    YanıtlaSil
  5. Hah işte bahsettiğim tabuleydi , geçen gün ...
    Ben bu tür lezzetlere bayılırım... Neyseki dolapta cuma kşamından kalma meze kutuları var:))

    YanıtlaSil