.

.
.

15 Ekim 2011 Cumartesi

SİNEMASEVER MARTIDAN HABERLER SON


Düne damgasını vuran film "ZENNE" idi. Galaya gidememiştim öğlen başka bir salonda izledim, tıklım tıklım doluydu ve bitince kocaman bir alkış koptu gala olmamasına rağmen. Ben ve benim gibi pekçok kişi oturduğu yerden bir süre kalkamadı. Uzun zamandır izlediğim en çarpıcı filmdi diyebilirim, tokat yemiş gibi oldum ve izleyicilerin konuşmalarından anladığım çoğunluk benim durumumdaydı. Filmi anlatmayacağım-zaten adından tahmin etmişsinizdir konuyu-mutlaka gidip sinemada izlemenizi öneriyorum. Çok değişik duygularla çıkacağınıza emin olun salondan. Jüri de benimle aynı fikirdeydi ki pekçok ödülü kucakladı sonuçlar açıklandığında. Filmin bitiminde anne rolündeki Tilbe Saran'a ve yönetmenlere rastladım, dayanamayıp yanlarına gidip duygularımı belirterek kutladım. Öğleden sonra ise bir Rus filmi izledim "MASUM CUMARTESİ". Çernobil patlamasının ilk gününü anlatan son derece tatsız bir filmdi, Zenne'den sonra hiç çekilmedi. Böylece bu yılın altın Portakal Festivali'ni de sonlandırmış olduk, rekolte 11 film.

Akşam finali ödül törenine katılarak yaptım. Cam Piramit'teki töreni aslında kanepeye yayılıp TV'den naklen izlemek vardı ama haydi firaklı bir kapanış yapalım dedik, gidip yerleştik davetli koltuklarından birine.


Töreni Berna Laçin ve Ufuk Özkan sundu, en azından düzgün bir Türkçeyle ve teklemeden. Bürokratlar da konuşmalarını uzatmayınca hemen ödüllere geçildi.


Ödüller dağıtılırken aralarda Antalya doğumlu bir sanatçı Dilek Koç ve Yunanlı sanatçı Areti Ketime'nin şarkılarını dinledik. 


Efendim Ulusal Film Yarışması jürimiz  başkanları Müjde Ar ile birlikte.


"Zenne" SİYAD tarafından en iyi film ödülüne layık görüldü. Yönetmenleri ödül alırken görülüyor. Ayrıca "En İyi İlk Film", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Yardımcı Kadın ve Erkek Oyuncu" ödülü de "Zenne"nin oldu. 


"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü"nü "Güzel Günler Göreceğiz" filmiyle Nesrin Cevadzade ve "Zenne" filmiyle Tilbe Saran paylaştı. 


"En İyi Film" olarak "Güzel Günler Göreceğiz" seçilirken, Behzat Ç.'miz Erdal Beşikçioğlu "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı, daha doğrusu alamadı, vekaleten Harun'a verildi. "En iyi Kadın Oyuncu" ise "Geriye Kalan" filmiyle Devin Özgün Çınar oldu, gerçekten haketmişti, filmi izledim çünkü. 

Ödül töreni en iyi filme ödülü verilirken tavandan yağan  konfetilerle sona erdi. Gökten 3 portakal düştü; biri organizasyon ekibine, biri oyunculara ve biri de henüz açılmamış valizleri varken sinema sinema dolaşan Leylağın başına. Bir dahaki festivale kadar sağlıcakla kalın efendim...

11 yorum:

  1. Ay Leylağımız iyiki o valizleri açmadan atmış kendini o sinema salonlarına, sayesinde pek çok filmden izleyici gözüyle haberdar olduk:) hani amme hizmeti derler ya, ben buna blogger hizmeti diyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    Antalya'da yaşıyorum. Hep derler gazeteciler her yere girer, her şeyden haberdar olurlar diye ama yalan:) Ben filmleri sizin bloglarınızdan takip ettim, Altın Portakal'ı da 'onur ödülleri' ve 'geç gelen altın portakallar' hariç basından.Valla kıskandım ne yalan söyleyeyim. Darısı başıma:)

    YanıtlaSil
  3. zaman zaman ordaymış gibi anlattınya festivali keşke o portakallardan biride benim başıma düşseydi bir oda dolusu valiz bekleseydi:)her festival yazında not aldım birikti bakalım ne zamana izlenecek şu tembel halimle:)sevgiyle kal Leylakcım..

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir paylaşım olmuş Leylak Dalı. İnanın gitmiş kadar oldum. Sağolun.

    YanıtlaSil
  5. Ben de ödülümü SİNEMA SEVER MARTIYA veriyorum
    Müthişsin daha ne diyeyim
    canlı yayın yaptın bana
    harika
    senin orada olduğunu bilseydim daha dikkatli izler
    seni bulmaya çalışırdım tv de
    öpücükler leylağım
    iyiki senin gibi renkli birini tanımışım
    gurur duyuyorum

    YanıtlaSil
  6. sağolasın.. adım adım.. beraberce.. salonlarda.. parklarda.. martının kuyruğunda dolaştırdın beni de..

    =) şimdi keyifli dinlenmeler.. keyifli okumalar.. kanape sefaların olsun..
    sevgiler..

    atalet..

    YanıtlaSil
  7. Müthiş bir festival dönemi yaşadınız,bizlere de yaşattınız.Benim için de çok güzeldi bu takip...
    Filmler sinemalarda gösterildikçe izleyeceğim,bekliyorum şimdilik:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bize bu güzel festivali anlattığın için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Leylak Dalıcım, hem festivalin hakkını verdin hem de gerektiği gibi sonlardırdın. Aksini yapsan şaşırırdım zaten... Şimdi bize senin sevdiğin filmleri izlemek kaldı sadece...
    Öptüm çook

    YanıtlaSil
  10. Ödül töreninin aslından daha iyi bir anlatım olmuş emeğinize sağlık:)) Zenne için meraktayım benim de soluğumu keser diye tahmin ediyorum, yürüyüş'ü de merak ettim ödül sonrası dip not konuşmalarından sonra,teşekkürler paylaşım için:))

    YanıtlaSil
  11. Ne zamandır erteliyordum ve bugün abimlerde aldım laptopu kucağıma tüm festival yazılarını okudum Leylak Ablacım ve bayıldım.Şimdi tavsiye olunan filmleri izlemeye karar verdim bakalım..Seneye festivalin fahri muhabiri olursun inşallah..

    YanıtlaSil