.

.
.

7 Ocak 2012 Cumartesi

FIRTINALI CUMARTESİ


Bütün gece kabus şatosunda gibiydik. Fırtına ara vermeden uğuldadı, gök gürledi, şimşekler çaktı, yağmur şarıldadı. Çatıya açılan kapı sıkı kapanmadığından olacak sabaha kadar çarptı durdu, onun çıkardığı tak-tuk seslerine muhtelif eşyaların rüzgarla çıkardıkları gıcırtılar, uğultular, ağaç dallarının hışırtısı, yağmurun tavan oluklarına vuran patırtısı da eklenince pek verimli bir uyku uyuyamadığımız aşikar. Sık sık kalkıp balkon giderlerini, pencere pervazlarını kontrol etmek de cabası. Zira burası Antalya, bu tipik yağmurlarda tıkanan giderlerden dolayı kapı altlarından sel bastığı, çerçevelerden su girdiği bizzat yaşanmış olaylardandır. Neyse vukuatsız atlattık geceyi. Fırtına hala devam ediyor, yağmur durdu ama her an tekrar yağabilir, gökyüzü korku filmlerindeki gibi. Sokaklarda in cin top oynuyor, dakikalardır evin önünden tek geçen arabasını ittirerek giden kukuletalı hurdacı oldu. Eh "her güzelin bir bozarı vardır" derdi annem, Antalya da yılın 365 günü güneş sunacak değil elbet, arada böyle yaramazlıklar da yapıyor. Hava muhalefetinden dolayı dışarıya çıkamayacağımı anlayınca kahvemi alıp film izlemeye oturdum. Yanında yerli mandalina. Bu mandalina dilim başına en az üç çekirdek içeriyor, öyle ki yiyip bitirdiğinizde avucunuzda mandalinanın kapladığı yerden çok çekirdek birikmiş oluyor. Bir nevi eziyet hali ama o kadar güzel kokuyor ki o koku için onca çekirdeğe tahammül edilebiliniyor. Filmin adı "Acımasız Tanrı/God of Carnage". İzlemeye başladıktan kısa bir süre sonra evvelki yıl izlediğim "Vahşet Tanrısı" isimli tiyatro oyunundan uyarlandığını anladım. Filmde Ülkü Duru'nun rolünü Jodie Foster, Zerrin Tekindor'un rolünü ise Kate Winslet oynuyor. Her ikisine de ama en çok Zerrin Tekindor'un performansına hayran olmuştum oyunda. Bu durumda izlemeye devam edip etmemekte kararsızım. Bizimkilerin daha iyi hayat verdiğini düşünüyorum karakterlere. En iyisi gidip bir kahve daha içeyim, sonra ne yapacağıma karar veririm. Kalın sağlıcakla, hafta sonunuz güzel geçsin...

Not: Atalet'imin önerisiyle yeni bir projeye başladım: 365 Project. 365 gün boyunca her gün bir fotoğraf eklemek üzere kolları sıvamış bulunuyorum. Beni takip etmek isterseniz buradayım: http://365project.org/leylak/365

11 yorum:

  1. Leylakcım bizim buralarda fırtınalı,şimşekli ve yağmur 24 saati geçti...

    YanıtlaSil
  2. Burada da fırtına var:(
    Geldikçe fotoraflarına da bakmak isterim. Sağ şeride link verecek misin? Sollamayalım:))

    YanıtlaSil
  3. Ben korkulu gözlerle balkondaki çanağı izliyorum. 8. kattayım, rüzgar öyle bir esiyor ve o çanak öyle bir sallanıyor ki düşüp düşmeyeceğinden emin olamıyorum. Deniz çıldırmış gibi zaten. Öyle tuhaf ki rengi. Ben bugün Antalya'yı hiç sevmedim.

    YanıtlaSil
  4. Aa super bende yabanci bir blogda gormustum bu 365 gun projesini, hatta heves etmistim yapmaya ama vakit bulamamistim :( hevesle izleyecegim sizinkini ;)
    Firtina da pek bozmaz beni aslinda, cocuklugumda Bursa'nin yikici lodoslarini bol bol tecrube ettikten sonra simdi de her turlu tropik firtinayla tanismis haldeyim, nerdeyse sever hale geldim bile diyebilirim :))) Yani korkmayin iyidir firtinalar, bisey olmaz ;)

    YanıtlaSil
  5. A-H,
    Aynı anda birbirimizi okumuşuz galiba, ben de aklımdan geçirdim "Yıkıyoz" yazısını okuyunca rutubetin ne pis birşey olduğunu, kimbilir orada nasıldır. Fırtına dün geceydi, şimdi durdu yerine sizin Musonlar gibi bir yağmur var şu anda, çimlencez yakında:))
    Kolay gelsin diyor sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  6. Bir Kadın,
    Ben de Antalya'yı bu havalarda hiç sevmiyorum açıkçası. Hele deminki yağmur neydi ya, çıldırmış gibi.
    Güneş çıksın lütfen:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Nedret,
    Sağ şeride link verdim, aman dikkatli solla:))
    Batı yakası fena durumda galiba, az evvel TV verdi, her yerde yer gök karışmış.

    YanıtlaSil
  8. Nihan,
    Çok sıkıldım yağmur ve fırtınadan ama birkaç gün daha sürecek sanırım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. yağmur fırtınasını bilirim antalyanın pek çekilmez :))
    ankaraya gel leylğım burası günlük güneşlik
    heh heh heh
    kıskandırayım seni
    365 gün projeni takip edeceğim
    süper kadın seni

    YanıtlaSil
  10. Bir kaç sene önce Antaly'ya taşınan yakınımızı ziyarete gitmişti. Ve mevsim yazdı. :))) Bir yağmur yağdı; dediğiniz gibi 2 gün dışarı çıkamadık. Aman Allah'ım nasıl bir yağmurdu. Ben İstanbul'da görmedim öyle bir yağmur. Annemler Fethiye'de oturuyor, orada da yağıyor ama Antalya'daki gibi değil. :)) Gerçi Leylek dalı siz bu doğa olayını güzel değerlendiriyorsunuz bence. :)

    YanıtlaSil
  11. ÖĞRETMENİM MERHABA:)
    SİZE SAYGIM SONSUZ:)
    BENİ DE ÖĞRETMENLER YETİŞTİRDİ:)
    EVLATLARIMDA SİZLERE EMANET:)
    BENDE BEKLERİM BANA DA BUYURUN:)

    YanıtlaSil