.

.
.

22 Eylül 2013 Pazar

CUMARTESİ TELAŞESİ, PAZAR REHAVETİ

Dün sabah uzun süredir kafamda takılı olan bir işi sonuca bağladıktan sonra (gerçi bugün itibarıyla bazı pürüzler çıktı ama olsun varsın bu kadarı da bir şeydir) kız kardeşle buluşup AKM'deki Mardin Günleri etkinliğine gittik. Biz iki bacı böyle yöresel etkinliklere bayılırız, bacım daha çok bayılıp yöresel gıda ürünlerinden de satın alır, ben biraz daha kenarda dururum. Sonra da kızın aldıklarına tebelleş olurum :) Esasen bu fuarlardan hiç bir zaman beklediğimizi bulamaz, çıkışta "ne diye geldik" söylenmesi yaparız ama ertesi yıl yine gelmekten vaz geçmeyiz. Bu defa da pek farklı olmadı, Mardin'le uzak yakın alakası olmayan, her fuarın gediklisi bir sürü stand vardı, göre göre ezberlediğimiz. En çok aşağıdaki, fuar içinde geniş bir alana bırakılmış, kendi kendilerine oynaşıp duran Mardin'li güvercinleri sevdik:


Sonra kendimize anı olarak Mardin Müzesi'nde sergilenen sikkelerden birini bastırdık, bir Artuklu sikkesi. Zafer müjdecisi Nike'den esinlenmiş, belki bize de müjdeler getirir :) 


Bir tane de Şahmaran desenli lavanta kesesi aldım el yapımı, boş çıkmayalım değil mi, o kadar kalkıp geldik . 

Sonra yiyecek çadırına daldık, hiç niyetimiz yoktu birşeyler yemeye güya ama kokulara dayanamadık ve bir adet oruk, bir adet biberli ekmek ve bir adet de sembuseki üç kişi paylaştık. Kızkardeş bu arada epey kışlık düzdü (abarttım tabii ki, seni seviyom bacım:). Burada yediklerimiz yetmez gibi öğleden sonra da kuzenlerle toplaşıp Allah ne verdiyse götürdük. Su içsek yarıyor işte, kilolar ordan geliyor inan olsun :)

Şimdi Pazar rehavetindeyim tam anlamıyla, bıraksalar uyuyacağım. Yine dün fuardan kaptıklarımızdan Mardin imalatı menengiçli, kakuleli Artukbey dibek kahvesinden yaptım koca bir kupa ve dumanı üstünde elime gelen Mehmet Eroğlu'nun "Fay Kırığı" serisinin 3. kitabı "Rojin"i okuyarak yudumluyorum. Beklentilerimin ötesinde lezzetli bir şeymiş, öneririm (hem kitabı, hem kahveyi). At kestaneleri de artık olgunlaşmış, kaptım üç tane şans getirsin diye. 


Pazarınız güzel, şansınız bol olsun...

2 yorum:

  1. Off ne dolu dolu bir gezi olmuş böyle :)
    ÖZellikle Artuklu sikkesini anı olarak bastırmış olmanız acayip ilgimi çekti. Böyle bir şey olabileceğini bilmiyordum doğrusu. Umarım bastırdığınız para size bol para, bereket, sağlık, mutluluk ve şans getirir. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. at kestanesi düşüyor her gün başımıza Bakanlıklara gel bu sokak kestane dolu :)
    çantama atıyorum her seferinde bereket getirsin sana da leylağım

    YanıtlaSil