.

.
.

1 Kasım 2013 Cuma

KASIMIN İLK GÜNÜ

Kasımın ilk günü olmasının benim için ifade ettiği yegane şey Fikret Otyam Sanat Galerisi'ndeki serginin son günü olması idi. O nedenle etkinlik sırasında ilk sıraya "Antalya-Nürnberg Beş Mekan Zaman" sergisi yerleşti. Nürnberg'li 5 sanatçının eserlerinden oluşan sergiden bazı parçaları sizler için fotoğrafladım:



Wolf Sakowski


Joachim Kersten



Roger Libesch


Thomas Egerer


Ralf Siegemund

Galeriden çıkarken ne zamandır merak ettiğim ama yerini bilmediğim "Sinema Müzesi"nin de adresini aldım ve o yöne doğru yollandım. Giderken şemsiyeli sokaktan geçtim, geçen günkü yağmurdan şemsiyelerin bir kısmı yer ile yeksan olsa da kalanlar hala neşeli bir görünüm sunuyorlardı:


Sinema Müzesi'ni elimle koymuş gibi buldum, daracık bir ara sokakta eski bir Antalya evi:



Tenhaydı hatta boştu içerisi, rahat rahat dolaştık. Işıklandırma oldukça loş olduğu için fotoğraflar pek kaliteli çıkmamış, birkaç tane ekliyorum. Sinema adamlarının bağışladığı kameralar, ses sistemleri, klaketler, eski film bobinleri, kısacası Yeşilçam tarihi odalara serpilmişti:





Eh, bunca sergi ve müze gezisinin üstüne bir yorgunluk çayını hakettik değil mi?

 

Kalın sağlıcakla, hafta sonunuz güzel gelsin...

Not: Yeni bir blogumuz var efendim, "Kitap Düşkünleri", 5 ortaklı. Dördünü tanıyorsunuz; ben, Lalenin Bahçesi'nin Lale'si, Defter blogunun Selgin'i ve Atalet Burda Zaman Yok'un Atalet'i. Her ay bir kitap okuyup hakkında yazacağız. İlk kitabımız Murat Uğurlu'nun "Buralar Bıraktığın Gibi" isimli romanı. Blogumuzun linki aşağıda, kitapseverlerin katılımını bekliyoruz:




1 yorum:

  1. Yeni blog hayırlı olsun Leylak' cım. Sizler zevkle yazacaksınız, bizler de merakla takip edeceğiz.

    YanıtlaSil