.

.
.

22 Nisan 2015 Çarşamba

FİLM MEYDAN OKUMASI 3

İyiyim iyiyim, hala kafamda bir sepet taşımakta idiysem de en azından dikey durabiliyorum :) Üçüncü gün itibarıyle Film Meydan Okuması'nın üçüncü sorusuna biraz sandık kokan bir cevap vereceğim. Ee yaş malum (çaktırmayın) ve ayriyeten aksiyon filmleriyle pek aram da yok haliyle eski bohçaları açtım:

3-En sevdiğiniz aksiyon/macera filmi oyuncusu kim?



Şu sahsiyet: Charles Bronson. Oynadığı tüm vurdulu kırdılı, intikamlı, kanlı-kinli filmlere, olumsuz karakterlere, gıcık bıyığına, normalde hiç tipim olmayan suratına rağmen çocukluk ve ilk gençlik kahramanımdır kendisi. Ne zaman bir filmini ya da bir yerde resmini görsem hafızam beni alır götürür 15 yaşımın Amasra'sına. Derme çatma bir yazlık sinemanın beyaza boyalı beton perdesinde "pek yakında" fragmanı dönerken hoparlörden yükselen gür ses kulağıma gelir: "Chato's Land/Devler Ülkesi. Charles Bronson'u iftiharla sunar". Aslında "Chato's Land" dışında bir çok filmini izledim ama nedense hep o filmle, o minicik fragman parçasındaki heybetli haliyle hatırlarım. Pek çok filmde birlikte oynadığı güzel karısı Jill Ireland genç yaşta kanserden ölünce pek üzülmüştü de kendisine olan hayranlığım artmıştı. Nereden bilecektim ki akabinde yenisini bulacağını :) Öbür tarafta ne mazeret iletti bilemeyeceğim ama diyeceğim toprağı bol olsun. "Eski filmlerini tekrar izlemek ister misin?" diye sorarsanız "mümkünse almayım" olur cevabım...

1 yorum:

  1. Efsaneler efsanesi bir adamı seçmişsiniz cevap olarak :) Büyük Kaçış'ı çok severdim. Babamla izlemiştim. Hey gidi günler.

    YanıtlaSil