.

.
.

29 Nisan 2015 Çarşamba

FİLM MEYDAN OKUMASI 6-7-8-9-10

Bisiklet Turu Fethiye-Marmaris etabına gitmekten son anda caydık, zira çok yorulmuştuk. Kalan kısmı TV'den ve sanal alemden takip etmeye karar verdik. Öyle olunca Film Meydan Okuması'na devam edeyim bari, 6. soruda kalmıştım sanırsam:

6- En sevdiğiniz komedi filmi hangisi?

İnanmayacaksınız ama komedi filmi izlemeyi çok sevmem ben, Şener Şen'inn bazı filmlerini severim yerlilerden, yabancılardan ise yakın zamanda izlediğim, beni öyle çılgınca güldüren bir film yok. Düşününce yine eskilere gittim ve aklıma ergen çağımda katıla katıla güldüğüm "Herbie 53-The Love Bug" serisi geldi. Benim cevaplar biraz naftalin kokulu oldu, farkındayım:


7- Sizi mutlu eden bir film seçin:

Pek çok film adı sayabilirim buna ama pat diye hatırlamak mümkün değil takdir edersiniz. Düşününce aklıma bir yerli film, Yüksel Aksu'nun "Dondurmam Gaymak"ı geldi. Doğal, neşeli ve eğlenceli bir filmdi, gülerek izlediğimizi ve salondan çok keyifle çıktığımızı hatırlıyorum. 


8- Sizi mutsuz eden bir film seçin:

Serdar Akar'ın "Barda" filmi, aklıma geldikçe kötü oluyorum. Gerçek bir olaydan esinlenildiği söylenen bu filmi onlar çekmez olaydı, ben de izlemez olaydım:


Ve bir belgesel, Sivas Madımak yangınını anlatan "Menekşe'den Önce". Neredeyse boş bir salonda bir arkadaşımla izlemiş ve film boyunca son sesimle ağlamıştım.



9- Repliklerini ezberlediğiniz bir film seçin:

Bir filmin repliklerini ezberleyecek kadar hafızamı zorlamam muhtemelen ama "Muhsin Bey"in pek çok repliği birebir değilse de aklımdadır:


10- En sevdiğiniz yönetmen kim?

Pek çok ama bir seçim yapayım dersem Polonyalı yönetmen Krzysztof Kieslowski ilk sıraya oturur. "Üç Renk" üçlemesi içinde "Blue" en sevdiğim filmlerdendir, "Dekaloglar"ı da unutmamak gerek.


Yerlilerden ise Zeki Demirkubuz-bilhassa eski filmleri, "Masumiyet" başta olmak üzere-favorilerim arasındadır.


Yeni sorularda görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. Ben de Dondurmam Gaymak'ı beni güldüren filme yazmayı düşünüyordum. Barda'yı izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Fragmanında bile kötü olmuştum, bütün filmi izlersem psikolojim bozulur.

    YanıtlaSil
  2. Dondurmam Gaymak'ı on kere izledim herhalde :D Üç Renk'te hala arada kalmış durumdayım; Mavi mi daha iyi Beyaz mı :) Kırmızı ikisinin bi tık gerisinde bence. Ama en sevdiğim filmi Aşk Üzerine Kısa Bir Film :)

    YanıtlaSil